Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Verbod op aardgas bij nieuwe grote projecten biedt enorme kans voor warmtepompen, biomassa en warmtekrachtkoppeling

22/02/2021
De verwarming en – steeds vaker ook afkoeling - van onze gebouwen vergt heel veel kostbare energie, die vaak nog van fossiele oorsprong is. Daar wil de Vlaamse overheid wat aan doen. In december 2020 werd beslist dat er vanaf dit jaar bij bouwaanvragen voor nieuwe grote verkavelingen, grote appartementsgebouwen en grote groepswoningbouwprojecten, geen aardgasaansluiting meer mag voorzien worden. Met de huidige strenge energienormen moet het mogelijk zijn om aan de beperkte restvraag te voldoen met installaties op hernieuwbare energie.

Gas.be boost de Viervangpremie met een nieuwe campagne en een vat vol positieve energie!

09/07/2020

Persbericht Vlaams Energieagentschap: Resultaten marktonderzoek - Vlamingen over energie

29/11/2019
Hoewel iedereen intussen overtuigd is van het belang van energiebesparing vertaalt dit zich nog onvoldoende in concrete actie, zo toont recent onderzoek in opdracht van het Vlaams Energieagentschap opnieuw aan. Belangrijke drempel: gebrek aan duidelijkheid. Niet enkel op financieel vlak maar ook wat betreft de toekomstige energie-eisen, de lange termijn voordelen van energiemaatregelen en de verzekerde kwaliteitsvolle en tijdige uitvoering van de werken.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.