Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Memorandum ATTB 2024: Aandachtspunten voor de verwarmingsindustrie

06/02/2024
ATTB (de Associatie voor Thermische Technieken in België) verenigt producenten en invoerders van systemen voor verwarming en productie van sanitair warm water op basis van traditionele en hernieuwbare energieën, evenals aanverwante diensten en producten.

Is jouw woning klaar voor een warmtepomp? Ontdek het met www.warmtepompklaar.be

01/02/2024
Veel mensen twijfelen of hun woning geschikt is voor een warmtepomp. Toch wordt deze vorm van verwarming beschouwd als de toekomst, vanwege de energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Om huiseigenaars te helpen bepalen of hun huis of appartement klaar is voor een warmtepomp, heeft het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) een nieuwe online tool ontwikkeld: 'is jouw woning warmtepompklaar?' op www.warmtepompklaar.be. Hiermee kunnen eigenaars in enkele eenvoudige stappen achterhalen of hun woning al dan niet duurzaam kan worden verwarmd met een warmtepomp of dat er eerst extra isolatie nodig is.

Met een zonneboiler betaalt de zon je warm water, zelfs als het vriest!

01/02/2024
De winter is het uitgelezen moment om je bestaande verwarmingsinstallatie onder de loep te nemen en te overwegen om over te stappen naar een systeem dat niet alleen toekomstbestendig en duurzaam is, maar ook je energiefactuur aanzienlijk verlaagt. Belsolar, de Belgische zonneboilerassociatie, raadt aan om hierbij zeker te denken aan een zonneboilerinstallatie. Zo'n installatie laat zich niet alleen naadloos integreren in je bestaande woning als een slimme stap naar hernieuwbare energie, maar het levert ook gedurende het hele jaar aanzienlijke besparingen op, zelfs in de winter.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.