Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Memorandum ATTB 2024: Aandachtspunten voor de verwarmingsindustrie

ATTB (de Associatie voor Thermische Technieken in België) verenigt producenten en invoerders van systemen voor verwarming en productie van sanitair warm water op basis van traditionele en hernieuwbare energieën, evenals aanverwante diensten en producten. Als bruisend forum fungeert ATTB als ontmoetingsplaats waar leden ideeën en ervaringen uitwisselen, marktevoluties bespreken en waardevolle informatie verzamelen. Daarnaast vervult ATTB een belangrijke vertegenwoordigende rol voor de sector bij zowel de gewesten als de federale overheid, energieproducenten, distributienetwerkbeheerders en andere relevante sectoren en instanties. Met een neutrale insteek en zonder commerciële doelstellingen zorgt ATTB namens al haar leden voor bedrijfsoverstijgende communicatie naar en relaties met installateurs, pers, overheid en andere relevante actoren. In deze hoedanigheid publiceert ATTB regelmatig persberichten, memoranda en position papers over diverse thema's.

In dit memorandum, dat ATTB uitstuurde naar beleidsvoerders, legt ATTB de nadruk op de cruciale rol van decarbonisatie en duurzame energie in de verwarmingssector. De huidige energieconsumptie voor verwarming en afkoeling van gebouwen vertegenwoordigt momenteel 40% van het totale energieverbruik in de Europese Unie, en dit heeft directe gevolgen voor de uitstoot van broeikasgassen. Het is onbetwistbaar dat er dringende stappen moeten worden ondernomen om deze processen te verduurzamen. 

ATTB presenteert 10 aandachtspunten waarvoor ATTB zich inzet, elk vergezeld van bijbehorende oplossingen. En hoopt dat dit document onze beleidvoerders niet alleen informeert maar ook inspireert tot gezamenlijke actie voor een duurzamere toekomst.

DOWNLOAD HET MEMORANDUM HIER

Toon alle nieuwsberichten
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.