Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Persbericht Vlaams Energieagentschap: Resultaten marktonderzoek - Vlamingen over energie

29/11/2019
Hoewel iedereen intussen overtuigd is van het belang van energiebesparing vertaalt dit zich nog onvoldoende in concrete actie, zo toont recent onderzoek in opdracht van het Vlaams Energieagentschap opnieuw aan. Belangrijke drempel: gebrek aan duidelijkheid. Niet enkel op financieel vlak maar ook wat betreft de toekomstige energie-eisen, de lange termijn voordelen van energiemaatregelen en de verzekerde kwaliteitsvolle en tijdige uitvoering van de werken.

Heat Interface Unit (HIU) - Statement 11/2018

26/11/2018

Satellietunits maken stap naar hernieuwbare energie stuk kleiner

20/11/2018
De satellietunit (ook wel ‘afleverset’, ‘Heat Interface Unit’ of ‘Flat Station’) heeft de laatste jaren een enorme opmars gekend en lijkt ook in de toekomst steeds meer de standaard te worden. En hoewel het werkingsprincipe relatief eenvoudig is, kunnen we dat van de dimensionering en engineering van dergelijke installaties
allerminst zeggen. Vaak gaat het daar dan ook mis. In dit artikel zoomen we in op de hydraulische aspecten die de goede werking van de installatie en het uiteindelijke energieverbruik zullen bepalen.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.