Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

De warmtepomp: een positief verhaal (in tijden van klimaatverandering)

21/09/2021
Vandaag vinden we het normaal dat we centrale verwarming in huis hebben. En steeds meer mensen kiezen ervoor die verwarming te koppelen aan een warmtepomp als meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie. Beide technieken zijn nu evidenties en algemeen aanvaard, maar in historisch perspectief zijn ze – de warmtepomp al wat meer dan de centrale verwarming – eigenlijk van heel recente datum. Het verwarmen van onze gebouwen heeft al een hele evolutie achter de rug.

Alles weten over warmtepompen? Surf naar het vernieuwde infoplatform InfoWarmtePomp.be

19/04/2021
Op zoek naar een eenduidig, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen die je als bouwer of verbouwer over warmtepompen kan hebben? Surf dan naar www.InfoWarmtePomp.be, het objectieve warmtepompinfoplatform van sectorassociatie ATTB en beroepsfederatie WPAC, dat zopas volledig werd vernieuwd.

Verbod op aardgas bij nieuwe grote projecten biedt enorme kans voor warmtepompen, biomassa en warmtekrachtkoppeling

22/02/2021
De verwarming en – steeds vaker ook afkoeling - van onze gebouwen vergt heel veel kostbare energie, die vaak nog van fossiele oorsprong is. Daar wil de Vlaamse overheid wat aan doen. In december 2020 werd beslist dat er vanaf dit jaar bij bouwaanvragen voor nieuwe grote verkavelingen, grote appartementsgebouwen en grote groepswoningbouwprojecten, geen aardgasaansluiting meer mag voorzien worden. Met de huidige strenge energienormen moet het mogelijk zijn om aan de beperkte restvraag te voldoen met installaties op hernieuwbare energie.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.