Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Je buren hebben al een warmtepomp. Waarom jij nog niet?

02/10/2023
Bij nieuwbouw kan je je plannen volledig afstemmen op een warmtepomp. Maar ook voor bestaande woningen en renovatieprojecten is een warmtepomp een uitstekend alternatief voor stookolie en gas. Niet enkel kan een warmtepomp alles wat je cv-ketel kan: warm water leveren en je huis verwarmen¬ - sommige warmtepompen kunnen zelfs koelen. Ook vanuit technisch en economisch oogpunt zijn er vandaag nauwelijks redenen om in een bestaand gebouw geen warmtepomp te gebruiken. Dankzij de diverse types warmtepompen en interessante premies zijn warmtepompen haalbaar en betaalbaar voor iedereen.

Correcte berekening schoorsteen is cruciaal

12/09/2023
Collectieve schoorsteenkanalen moeten inzake algemene technische eisen en veiligheid beantwoorden aan de Belgische norm NBN 51-003. Daartoe zijn de nodige berekeningen uiteraard van essentieel belang. Enkel wanneer deze gebeuren met behulp van software die voldoet aan de norm NBN EN 13384-2 kan men er zeker van zijn dat de berekeningsmethode conform is, dat de dimensionering van het rookkanaal accuraat becijferd is en dat de schoorsteeninstallatie optimaal zal functioneren.

Verkoop warmtepompen stijgt met 140%: 1 op 4 geplaatste warmtegeneratoren is een warmtepomp

16/08/2023
De verkoop van warmtepompen en warmtepompboilers in België kende in het eerste semester van 2023 een opmerkelijke groei van 140%. InfoWarmtePomp.be, een initiatief van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt vast dat maar liefst 1 op de 4 warmtegeneratoren die vandaag in ons land geplaatst wordt, een warmtepomp is.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.