Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

Satellietunits maken stap naar hernieuwbare energie stuk kleiner

20/11/2018
De satellietunit (ook wel ‘afleverset’, ‘Heat Interface Unit’ of ‘Flat Station’) heeft de laatste jaren een enorme opmars gekend en lijkt ook in de toekomst steeds meer de standaard te worden. En hoewel het werkingsprincipe relatief eenvoudig is, kunnen we dat van de dimensionering en engineering van dergelijke installaties
allerminst zeggen. Vaak gaat het daar dan ook mis. In dit artikel zoomen we in op de hydraulische aspecten die de goede werking van de installatie en het uiteindelijke energieverbruik zullen bepalen.

Zie www.InfoWarmtePomp.be

07/11/2018

Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten minder schadelijke stoffen uitstoten

07/11/2018
De flakkerende vlammen in een houtkachel of een open haard zorgen voor een nauwelijks te evenaren gezelligheid en vaak ook voor een heel aangenaam warmtegevoel. Maar spijtig genoeg stoten veel van die toestellen ook heel wat vervuilende stoffen uit en daar wil men in de drie Gewesten van ons land wat aan doen. In de eerste plaats door de consument ervan te overtuigen zijn oude kachel te vervangen door een nieuw exemplaar én dat beter te gebruiken en te onderhouden.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.