Associatie voor de Thermische Technieken in België

Association pour les Techniques Thermiques en Belgique

attb

CV-Installaties correct inregelen, binnenkort verplicht?

17/05/2022
Europa legt de verplichting tot het waterzijdig of hydraulisch inregelen van cv-installaties al langer op. Het is een van de maatregelen die nodig zijn om tegen 2050 een energie-efficiënte gebouwenvoorraad te realiseren.

Statement Hydraulica

17/03/2022

Besparingspotentieel van een warmtepomp- of zonneboiler is groter dan ooit

09/03/2022
De voorbije maanden zijn de energieprijzen dramatisch gestegen. Al hoopt ieders portemonnee op het tegengestelde, het zit er dik in dat de stijging zich in 2022 nog verder zal zetten. Op lange termijn hebben we maar één optie: ons verbruik drastisch naar beneden halen. Dat kunnen we door te besparen op één van de grootste slokoppen van ons energiebudget: de verwarming van ons sanitair water. Een warmtepompboiler benut tot 75% de energie van de lucht en een zonneboiler tot 60% de energie van de zon. Zo kan je je sanitair water een flink stuk goedkoper verwarmen. Als je nu een oude elektrische boiler hebt, loopt de besparing op tot meer dan 1.000 euro per jaar.
attb
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.